Blog

Tom Verstappen - MD Wicked Grounds

We do not inherit the Earth from our ancestors; we borrow it from our children.

Amsterdam, 6 juni 2019

Waarom de huidige pijn van de aarde direct invloed heeft op onze strategische keuzes en we niet (meer) gevoelig zijn voor omzetverlies.

Bij Wicked Grounds ontvangen we al bijna 5 jaar de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Menig CEO zijn voorbij gekomen, alsmede leden van de Koninklijke familie, burgemeesters, filmsterren, ministers en opinie-makers. Een hele eer en een hele verantwoordelijkheid. Maar vooral een enorme kans om ze wat bij te brengen, door het planten van zaadjes in hun onderbewustzijn. Zaadjes die mogelijk op een later tijdstip tot bloei komen.

Naast de bejubelde inrichting van de locaties en de on-Amsterdamse service van onze fantastische Wicked Family, is de catering een van onze belangrijkste pijlers waarmee we ons onderscheiden.

Ook maar de kleinste waarschijnlijkheid van positieve verandering...

...is voor ons onbetaalbaar.

Vorig jaar hebben we de keuze gemaakt om in de basis uitsluitend vegetarische menu-opties aan te bieden. Een keuze die intrinsiek als enige juiste voelt maar zakelijk riskant. Wat nu als de directeur een overtuigd carnivoor is? Fine, maar daar hangt een serieus bedrag aan vast. Noem het een vlees-tax. Een prikkel waar elke directeur gevoelig voor is; onnodige kosten. Uiteindelijk zal deze optie eveneens verdwijnen. Gewenning kost tijd. Na een half jaar zijn we hoopvol gestemd dat steeds minder partijen gebruik maken van deze optie.

Misschien missen we door deze standvastigheid op jaarbasis wat interessante partijen, dus omzet.

So be it.

Door een lekkere, gezonde en goed vullende vegetarische lunch voor te schotelen, inspireren we eerder genoemde hoogvliegers om over te stappen op een vegetarisch bedrijfscatering. Ook maar de kleinste waarschijnlijkheid van dit scenario is voor ons onbetaalbaar.

Alle dieren zijn onze vrienden...

...onze vrienden eten wij niet.

Waar onze overtuiging vandaan komt? In de eerste plaats zijn alle dieren onze vrienden, onze vrienden eten wij niet. De tweede reden is wellicht wat minder hippie; het behoeft geen uitleg dat de groeiende vleesconsumptie van de afgelopen decennia een verwoestende uitwerking heeft op de huidige staat van de aarde en desastreus zal zijn voor toekomstige generaties. Diegene die wel eens in onze grootste event locatie in Amsterdam is geweest, The Warehouse by Wicked Grounds, kan ons levensgrote mantra aan de muur niet ontschoten zijn:

We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children.

Waarheid als een…koe!

Als MD van Wicked Grounds wil ik onze kernwaarden en het welzijn van ons team, de klanten en de wereld altijd centraal zetten in de besluitvorming. Omzet en winst komen op een tweede plaats. Als elke ondernemer en CEO hiernaar handelt, ziet de toekomst er fantastisch uit.

Tom Verstappen
Managing Director Wicked Grounds
Linkedin

Naschrift

Climate Tribe 18 july - Wicked Grounds Warehouse

Naast het dagelijks bedienen en inspireren van onze corporate klanten, werken we al een paar jaar aan onze eigen tribe met de event-reeks Wicked Thoughts. Een speciale editie vindt plaats op donderdag 18 juli: Climate Tribe. Een podium vol vrouwelijke wisdomkeepers uit elke windstreek van deze aarde zal haar wijsheid hier delen. De opbrengst gaat naar de inheemse stammen in Brazilië. Die momenteel een eindstrijd leveren voor het behoud van hun leefgebied en onze longen: de Amazone.

EnglishDutch